onsdag 17 april 2013

Kärleksmums

Idag har jag bakat mina goda kärleksmums. Har hittat ett riktigt gott och saftigt recept som jag tänkte dela med mig. Perfekta att frysa in och ta fram när man får gäster och känns ändå nybakta. Helt perfekt!

Botten:
250 g smör
5 dl socker
5 st ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk

Glasyr:
100 g smör
5 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl kallt kaffe
Karamellströssel

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i alla torra ingredienser.
4. Tillsätt avsvalnat smör och mjölk.
5. Häll smeten i en smord långpanna och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
6. Börja med glasyren. Smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred ut glasyren på kakan och strö över strössel. Låt glasyren stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar